värm min hand i ett iskallt IKEA-land

gif här
+
Sista dagen innan hela julkarusellen drar igång på allvar. Mitt hår är trassligare än det varit på månader. Snön kommer aldrig och julen kanske blir grön. Snart är det endast en månad kvar tills jag och min bästa vän ger oss ut på äventyr. Och det enda jag vill är att stanna tiden.
++
För november trodde jag skulle bli årets jobbigast månad. Dagar av mörker, kyla och ensamhet, svåra att överleva. Så fel jag hade.

du gör mig lugn när alla ljusen har släckts

Bilder härifrån
Är lite smått såld på Nalle Puh-citat denna måndagkväll.

du stryker fingrarna lätt mot min kind och i ett ögonblick då allt står still

bild härifrån
Livet just nu. Åh. Lite så.

varje gång du möter min blick blir min värld en aning större, varje gång du möter min blick hör jag ditt hjärta ge mig blod

+
Målar naglarna turkosa för att pigga upp den gråa hösten. Hittar mammas gamla skor som är ganska så tjusiga. Lyssnar sönder den här underbara låten. Fyller på min novemberlista, november, det är kallt nästan höst nu, jag går runt ditt kvarter.
++
Funderar på min egna "Bucket-list" som i filmen med samma namn. Och imorgon ska jag och Mellis och lyssna på Tingsek på teatern. Alltså som sagt, livet är fint denna månad.

det är kallt nästan höst nu, jag går runt ditt kvarter

Bilder härifrån
+
Dansat i natten, tittat på film, varit på julmarknad, spatserat i höstsolen, ätit Dumle med pepparkakssmak
++
Tittat på ännu mer film, pussats, druckit första koppen med glögg och träffat fina vänner. Helgen har varit bäst. Helt enkelt.

små vita ljus, bara stjärnor mellan träden, jag ser mörka hus och motorvägar räls, en stadig puls, över broar genom städer

+
Fyratimmarsfika igår. Flertimmarsfika idag. Fika imorgon igen. Ibland är det rätt okej att inte jobba särskilt mycket.
++
Den här hösten ser ut att sakta men säkert utvecklas till något fint. Vi får väl se.

ska jag ge dig en pärla där ingen går säker, du lilla ängel, ska jag rädda min stjärna ifrån mörker

Slumpen alltså. Den kan allt vara fin ibland.

jag vill också vara med här, engagera dig i mig, jag vill bara vara bredvid, vi kan mata duvor om du vill, jag vill bara vara bredvid

Gör en citatbok eftersom citat och visdomsord är bland det finaste och mest tänkvärda som finns i bokstavsform. Färger håret med henna. Är dagisfröken med snorpapper i fickan och smutsiga jeans. Åker buss oftare än jag någonsin gjort tidigare. Ler mer än jag gjort på länge. Återupptäcker Laleh. Känner att jag har haft två fantastiskt fina helger med underbart bra vänner. Får dåligt samvete av att inte använda kameran. Tar på mig så mycket kläder att jag knappt kan röra mig. Somnar på bussen till jobbet. Somnar på rasten. Somnar nästan på bussen hem.  Andas frostluft. Lever.

nu har klockan slagit 12, men jag är uppe många timmar till, för många tankar håller mig vaken, för många tankar om dig.

Har på mig sex stycken tröjor men fryser ändå. Dricker te på hotell. Trivs med jobbet som dagisfröken. Har lite fjärilar i magen och det var längesen. Pratar med saknade Katja som befinner sig i Paris. Räknar ner dagar till det ena och det andra. Känner för en gångs skull att tiden skulle kunna gå lite långsammare. Tror jag börjar trivas lite mer med tillvaron, i alla fall för stunden. Och imorgon drar jag till Stockholm för en kväll och tittar på mina fina vänner som spelar på en krog på Söder. Kommer bli fint.

vänta på mig i genova

Helgen var ovanligt händelserik, men fin. Idag har jag sytt om en klänning, ätit soppa ochkollat på Gossip Girl (som för övrigt är min nya beroendeserie efter OC). Imorgon börjar jag som förskolevikarie och lite småt nervös är jag allt.

klubbland, oh oh. oh oh.

Idag har jag gjort två fina secondhandfynd och nu ska jag ut och riva en vacker dröm, brinna upp lite i natten och skylla allt på mitt fyllehuvud. Peppar lite med detta.

och du vet allt om ingenting

Har spelkvällar. Lyssnar på Håkan för det var allt förlängesen sist. Laddar för helgens bravader med dansdansdans på fredag och halloweenfest på lördag. Går hundpromenad mer finaste Babylove Gilbert som är hemma på besök. Sitter i ett lusthus i hamnen en sen kväll med en fin Melanie. Planerar massa Asienresa med bästis. Fixar jobb. Och ikväll ska jag se Syster Sol och General Knas på Magasinet.

den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka

Såg Norwegian Wood häromdagen. Otroligt fin och speciell film det där.

RSS 2.0